Rybí špíz

47
- reklama -

Suroviny

Ingredience:
asi 500 g okouna nilského
koření na ryby
sůl
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
na marinádu:
1 lžíce protlaku
2 deci oleje
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky domácí česnekové pasty
brambory
na dresink:
bílý jogurt
petrželka
lžička dijonské hořčice
štáva z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Posypeme kořením na ryby a osolíme.

  3. V misce si připravíme marinádu. Smícháme olej, protlak, papriku a česnek.

  4. Rybu naložíme do marinády.

  5. Mezitím se nám vaří brambory ve slupce, které pak rozpůlíme.

  6. Rybí kostky po hodině marinování napícháme na špejli a prokládáme paprikami. Poté grilujeme.

  7. Brambory přidáme na gril k rybě spolu s cuketou. Na brambory jsem si ještě rozmíchala v oleji bylinkovou sůl a potírala i cuketu.

  8. Na dresink si smícháme jogurt, hořčici, sůl, pepř, petrželku a citronovou štávu.

  9. Na talíř dáme špíz, brambory, grilovanou cuketu a dresink.

  10. Horký špíz ještě pokapeme citronovou štávou.