
- reklama -
Suroviny
- Ingredience:
- asi 500 g okouna nilského
- koření na ryby
- sůl
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- na marinádu:
- 1 lžíce protlaku
- 2 deci oleje
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky domácí česnekové pasty
- brambory
- na dresink:
- bílý jogurt
- petrželka
- lžička dijonské hořčice
- štáva z citronu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky.
-
Posypeme kořením na ryby a osolíme.
-
V misce si připravíme marinádu. Smícháme olej, protlak, papriku a česnek.
-
Rybu naložíme do marinády.
-
Mezitím se nám vaří brambory ve slupce, které pak rozpůlíme.
-
Rybí kostky po hodině marinování napícháme na špejli a prokládáme paprikami. Poté grilujeme.
-
Brambory přidáme na gril k rybě spolu s cuketou. Na brambory jsem si ještě rozmíchala v oleji bylinkovou sůl a potírala i cuketu.
-
Na dresink si smícháme jogurt, hořčici, sůl, pepř, petrželku a citronovou štávu.
-
Na talíř dáme špíz, brambory, grilovanou cuketu a dresink.
-
Horký špíz ještě pokapeme citronovou štávou.
Kuchařka: terezicka1