Rybí sekaná „falešný holanďan“

83
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g rybího filé (použila jsem zn. Nowaco)
150 g Eidamu 30%
50 ml smetany 30%
1 malá cibule
1 lžíce nakrájených lístků petržele
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
na obalení a případné zahuštění solamyl
2 lžíce oleje na opečení
pečící papír
předehřátá trouba

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazené filety umeleme na masovém mlýnku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a drobně nakrájenou cibuli, kmín, špetku soli a petrželku. Všechno důkladně promícháme a dáme na hodinu odpočinout do lednice.

  2. Poté podle potřeby přisolíme, utvoříme podlouhlý váleček(šišku), obalíme v solamylu a v pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme. Olej necháme v pánvi k pozdějšímu použití.

  3. Opečenou sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 35 minut do zlatavé barvy. Během pečení sekanou potíráme výpečkem z pánve.

Poznámka od kuchařky

Pokud má odpočatá masová směs řidší konzistenci, zahustíme ji 2-3 lžícemi solamylu. Směs musí mít hustotu jako na klasickou sekanou nebo karbanátky.

Opečení na pánvi není nutné, ale pak se může stát, že se sekaná při pečení trochu rozjede.

Uvedenou dobu pečení berte jako orientační, každý podle svého spotřebiče. Já používám plyn.

Upečenou sekanou můžeme použít jako hlavní jídlo. Ale je také velice dobrá další den po studenu, kdy krásně vynikne chuť rybího masa.

Do podobných přidávám recepty, jak se dá ještě jinak připravit rybí sekaná.