
Suroviny
- filet z kapra
- bůček
- rybí maso
- vejce
- cibule
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- jogurt
- česnek
- cherry rajčata
Postup přípravy receptu
-
Filety naporcujeme na proužky, vytvoříme kroužky sepnuté párátkem.
-
Rybí maso (použil jsem odřezky) a bůček pomeleme, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, promícháme, podle nutnosti zahustíme strouhankou nebo naředíme trochou vývaru. Směsí naplníme rybí prstýnky.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem, na prstýnky dáme kousky másla a zapékáme asi 30 minut. Přeléváme výpekem.
-
Jogurtový přeliv – jogurt a stroužek česneku rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem.
-
Prstýnky podáváme na plátku veky nebo toustového chleba, ozdobené listem salátu a půlkou cherry rajčete, přelité jogurtovým přelivem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – volně podle receptu – Plněné kapří prstýnky se smetanovým přelivem
http://manek.bloguje.cz/845465-plnene-kapri-prstynky-se-smetanovym-prelivem.php
Zbývají náplň jsme zapekli samostatně, jako přílohu jsme zvolili brambory.
Množství surovin neuvádíme, použili jsme zásoby ,,zasunuté“ dozadu v mrazáku.:-)
Jiří V. a Eliška V.