
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- hlava z kapra
- máslo
- zelenina
- pepř celý
- nové koření
- hladká mouka
- muškátový oříšek
- sůl
- voda
- chléb
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Pomalým varem uvaříme hlavu společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Hlavu obereme a kousky masa necháme bokem.
-
Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme přecezeným vývarem. Uvaříme zeleninu do měkka.
-
Nastrouháme trochu oříšku, dosolíme a přidáme petrželku a kousky masa. Do polévky před podáváním dáme opražené kousky chleba.
Poznámka od kuchařky
Je možné udělat i knedlíčky:
namočíme housku v mléce,lehce vymačkáme a přidáme část nakrájeného rybího masa a mlíčí,přidáme vejce,česnek,sůl,majoránku a dohustíme strouhankou.
Pak děláme knedlíčky,které osmažíme na troše oleje.
Kuchařka: hemriettas