Rybí polévka z Osíka

62
- reklama -

Suroviny
6 porcí

hlava z kapra
máslo
zelenina
pepř celý
nové koření
hladká mouka
muškátový oříšek
sůl
voda
chléb
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Pomalým varem uvaříme hlavu společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Hlavu obereme a kousky masa necháme bokem.

  2. Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme přecezeným vývarem. Uvaříme zeleninu do měkka.

  3. Nastrouháme trochu oříšku, dosolíme a přidáme petrželku a kousky masa. Do polévky před podáváním dáme opražené kousky chleba.

Poznámka od kuchařky

Je možné udělat i knedlíčky:

namočíme housku v mléce,lehce vymačkáme a přidáme část nakrájeného rybího masa a mlíčí,přidáme vejce,česnek,sůl,majoránku a dohustíme strouhankou.

Pak děláme knedlíčky,které osmažíme na troše oleje.