
- reklama -
Suroviny
- 400 g mořské tresky
- 1 petržel
- půlka celeru
- 2 mrkve
- máslo
- hladká mouka
- voda
- muškátový květ
- sůl
- petrželka
- smažená houska
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku vyjmeme. Zeleninu i rybu pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do nádoby.
-
Polévku zahustíme máslovou jíškou (máslo,mouka) a ještě cca 12 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem. Dozdobíme petrželkou. Podáváme se smaženou houskou.
Poznámka od kuchařky
Jinak můžeme rybu s vývarem rozmixovat a zeleninu vložit zpět. Nebo uděláme rybí krémovou polévku, pak ale rozmixujeme ve vývaru zeleninu i rybku.
Kuchařka: Ivace64