Rybí polévka z mořské tresky

287
- reklama -

Suroviny

400 g mořské tresky
1 petržel
půlka celeru
2 mrkve
máslo
hladká mouka
voda
muškátový květ
sůl
petrželka
smažená houska

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu vložíme společně z treskou do nádoby s vodou povařit doměkka. Přidáme sůl, špetku muškátového květu. Měkkou uvařenou zeleninu a rybku vyjmeme. Zeleninu i rybu pokrájíme na kousky a vrátíme zpět do nádoby.

  2. Polévku zahustíme máslovou jíškou (máslo,mouka) a ještě cca 12 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem. Dozdobíme petrželkou. Podáváme se smaženou houskou.

Poznámka od kuchařky

Jinak můžeme rybu s vývarem rozmixovat a zeleninu vložit zpět. Nebo uděláme rybí krémovou polévku, pak ale rozmixujeme ve vývaru zeleninu i rybku.