
- reklama -
Suroviny
- kapří hlavy
- mlíčí
- mrkev
- petržel
- celer
- cibule
- nové koření celé
- pepř celý
- česnek
- sůl
- zeleninový masox
- máslo
- lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kapří hlavy důkladně očistíme tj. odstraníme oči, zbavíme je žaber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu.
-
Vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 1/2 hodiny, aby vznikl vývar. Chvíli před koncem přidáme mlíčí (aby se nerozvařilo) a masox.
-
Hlavy poté vyjmeme, obereme z nich maso, mlíčí pokrájíme na kousky a nastrouháme zeleninu. Na másle osmahneme mrkev aby pustila barvu a přidáme mouku, aby vznikla jíška a vmícháme do polévky.
-
Podáváme s osmaženým rohlíkem nakrájeným na kostečky.
Kuchař: jirka66









