Rybí polévka z hlav

74
- reklama -

Suroviny

kapří hlavy
mlíčí
mrkev
petržel
celer
cibule
nové koření celé
pepř celý
česnek
sůl
zeleninový masox
máslo
lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kapří hlavy důkladně očistíme tj. odstraníme oči, zbavíme je žaber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu.

  2. Vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 1/2 hodiny, aby vznikl vývar. Chvíli před koncem přidáme mlíčí (aby se nerozvařilo) a masox.

  3. Hlavy poté vyjmeme, obereme z nich maso, mlíčí pokrájíme na kousky a nastrouháme zeleninu. Na másle osmahneme mrkev aby pustila barvu a přidáme mouku, aby vznikla jíška a vmícháme do polévky.

  4. Podáváme s osmaženým rohlíkem nakrájeným na kostečky.