- reklama -
Suroviny
- Vývar :
- hlava z kapra
- skelet z kapra
- sůl
- pepř
- kořenová zelenina.
- základ na polévku.:
- 1/3 másla
- 2 mrkve
- 3 petržele
- 1 menší celer. (radši míň, je hodně aromatický)
- 3 lžíce hladké mouky
- krutony :
- 2 lžíce másla
- 1 palička česneku
- 1 cibule
- veka
Postup přípravy receptu
-
Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku a maso ze skeletu obereme. Později přidáme do polévky.
-
Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když začne hnědnout, přidáme 3 lžíce mouky, zamícháme a necháme chvíli restovat. Poté přidáme vývar, na drobno nakrájené mlíčí a obrané maso ze skeletu. Varianta cca 20 minut.
-
Česnek utřeme se solí. Cibuli nakrájíme na jemno. Na másle orestujeme, přidáme krutony z veky a restujeme na barvu.
-
Na talíři ozdobíme petrželkou.
Kuchař: Lubik