Rybí polévka III.

31
- reklama -

Suroviny
10 porcí

2 kapří hlavy + rybí vnitřnosti
100 g másla
2 mrkve
1 petržel
150 g celeru
1 cibule (asi jako střední jablko)
5 rohlíků na kostky
2 sáčky Hrachové polévky se slaninou Vitana
sůl
kmín
muškátový oříšek
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hlavy vaříme v osolené vodě, kmín dáme do gázy nebo do vajíčka na čaj a dáme vařit s hlavami.


    Zobrazit celý recept

  2. Do jiného kastrůlku dáme vařit vyčištěné vnitřnosti.

  3. Hlavy trvají asi půl hodinky, vnitřnosti 20 minut. Hlavy vyndáme a maso obereme. Vnitřnosti vyndáme a nasekáme spolu s masem z hlav.

  4. Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  5. Do hrnce dáme máslo a na něm orestujeme zeleninu. Zalijeme vývarem z hlav, asi tři čtvrtě litru si necháme stranou. Zeleninu povaříme asi 15 minut, přidáme obrané maso a ještě povaříme. Do hotové polévky zavaříme tu hrachovku rozmíchanou ve zbytku vývaru.

  6. Ochutnáme, přidáme oříšek a květ, případně dosolíme. Nandáme na talíř a na vršek dáme kostky těch rohlíků co jsme si opekli v troubě do křupava.

Poznámka od kuchařky

Na vysvětlenou: Ta hrachovka se tam dává, protože hrách strhne tu rybí chuť, která někomu vadí. A mohu dokázat – byli jedlíci co mi tvrdili ryby nejím, to bych poznal a ty si z nás děláš legraci. Nedělal a jedli. Foto přidám až ji budu příští týden dělat.