
Suroviny
2 porce
- 250 – 300 g rybího masa – z kapra nebo jiné sladkovodní ryby, já měla jen pangase
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 5 g mleté papriky
- 30 – 50 g uzené slaniny
- lžíce oleje
- 1 větší cibule – 100 g
- 1 velká paprika – 100 g
- 1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku – 30 g,
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
-
Cibuli a papriku nakrájíme na půlkolečka a slaninu na drobné kostky.
-
Slaninu částečně rozškvaříme, přidáme trošku oleje, necháme jen velmi krátce zpěnit mletou papriku, ihned přidáme maso, promícháme a přidáme nakrájenou cibuli, papriku, rajský protlak a zalijeme malým množstvím vody.
-
Pozvolna dusíme, velmi opatrně mícháme, spíš jen pohybujeme pánvičkou. Pokud je třeba, přidáme malé množství vody a podle potřeby dosolíme. Doporučená příloha jsou těstoviny nebo noky, já ale měla brambory. Místo čerstvé papriky a protlaku můžeme použít lečo. Dělala jsem na pánvi wok, toto jídlo bych spíš měla zařadit jako minutkové. Příprava je velmi rychlá.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem čerpala v kuchařce od Čiriny. Je to má oblíbená.
Čirina ale postupuje malinko jinak, na oleji osmahne slaninu, dá nakrájenou cibuli, papriku, rajčatový protlak, červenou mletou papriku, zamíchá, přidá rybí maso a zalije troškou vody. Takže bude možný i tento postup.