
Suroviny
2 porce
- 4 ks filé medailonky nemleté
- 70 g gazdovské slaniny
- 1 středně velká cibule
- ½ červené masité pariky
- 10 ks menších žampionů
- 3 kl koření Aztécký poklad
- snítka libečku
Postup přípravy receptu
-
Všechnu očištěnou zeleninu si nakrájíme-žampiony na polovinu, papriku na drobné kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky.
-
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do rozehřáté větší a hlubší pánvice na 2 minuty osmahnout. Přisypeme cibuli, žampiony, posypeme kořením a 5 minut restujeme. Odhrneme ke kraji pávnice, přidáme od mrazu povolené a osušené medailonky a po obou stranách necháme zprudka zatáhnout. Vše zasypeme pokrájenou paprikou, dáme snítky libečku, přiklopíme poklicí a dusíme 10 minut. Poté poklici odstraníme, medailonky otočíme a necháme na největším plameni zredukovat šťávu do námi požadované hustoty. Podáváme s různě upravenými brambory.
-
Pokud nemáme Aztécké koření, nic se neděje.Medailonky stačí jen lehce osolit a nepřidávat žádné další koření,aby se chutě nepřetloukly.
Poznámka od kuchařky
Takto můžeme připravovat i obyčejné filé v kostce, nebo štikozubce, který také nepotřebuje delší tepelnou úpravu.Zeleninu můžeme použít různou-co máme zrovna po ruce v lednici.
Jako příloha bylyhttp://www.toprecepty.cz/recept/27193-stouchane-br…