- reklama -
Suroviny
1 porce
- 170 g tresky bez kůže a bez kostí
- 1 drobná jarní cibulka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce nasekané petržele
- vejce na obalení
- 1 vrchovatá lžíce strouhanky
- 1 vrchovatá lžíce sezamových semínek
- Salát:
- dvě hrsti rukoly
- 2 stébla koriandru
- 2 lžíce uvařeného bulguru (20g suchého)
- 1 lžíce semínek granátového jablka
- Pár plátků salátové okurky
- nastrouhaná kůra z ¼ limety
- 2 lžičky limetové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte.
-
Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně upěchujte, aby z nich vytekla případná tekutina.
-
Rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli. Strouhanku promíchejte se semínky.
-
Kuličky obalte ve vejci a poté v sypké směsi.
-
Do kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a do rozpáleného oleje vložte kuličky. Smažte ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.
-
Rukolu v míse promíchejte s nasekaným koriandrem, olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Rozložte na talíř, posypejte granátovým jablkem, srovnejte na salát okurku a kuličky. Posypte kůrou z limety
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete na:http://www.vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz