
- reklama -
Suroviny
            5 porcí
							
    
- 5 velkých brambor
- 2 vejce
- 2 plné hrsti čerstvého špenátu
- 100 g slaniny
- 1 nadrobno nakrájená větší cibule
- 1 mrkev (nadrobno nakrájená)
- olivový olej
- 250 ml smetany
- 2 plné hrsti nastrouhaného Parmazánu nebo Čedaru
- šťáva z 1 citrónu
- 1 vrchovatá lžička anglické hořčice
- 1 vrchovatá hrst nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
- 500 g filety z tresky nakrájené na proužky
- muškátový oříšek
- sůl
- černý pepř
Postup přípravy receptu
- 
Nejprve si dám vařit brambory. 
- 
Pak uvařím vejce natvrdo, nakrájím na čtvrtiny a spařím špenát. 
- 
Špenát, vejce a nakrájenou rybu dám do větší zapékací misky, promíchám a přeliji omáčkou ze sýra. 
- 
Omáčka ze sýra: osmahnu cibulku s mrkví a se slaninou, přiliju 250 ml smetany a nechám projít varem. Odstavím a přidám sýr, hořčici, petržel a citronovou šťávu 
- 
Uvařené brambory rozmačkám s trochou oliv.oleje, osolím, opepřím, dochutím muškátem a pak dám navrch zapékací misky 
- 
Dám do předehřáte trouby na 230° C a peču 30 minut 
Poznámka od kuchařky
Podává se s čerstvým hráškem, zelenými fazolkami nebo se salátem
            Kuchařka: Katka.van
        
