Rybí karbanátky v nálevu

443
- reklama -

Suroviny

Rybí karbanátky v kyselém nálevu
suroviny na 1 kg rybího masa:
2 lžičky soli
1 lžička pepře
2 cibule
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžička majoránky
špetka kari koření
kmín
Na obalování:
100 g strouhanky
2 vejce
100 g hladké mouky
150 g strouhanky (není podmínka obalovat, je to zbytečné)
Na 1 kg karbanátků:
1 l vody
0,2 l 8% octa
1 lžíce soli
4 cibule
malá sklenice sterilované papriky
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
1 hřebíček
1 mrkev
1 petržel
1/2 celeru
Na 3 velké sklenice jsem použila asi 4 kg rybí drtě.

Postup přípravy receptu

  1. Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.

  2. Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.

  3. Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny.

  4. Poté zalijeme nálevem a zavážeme (můžeme použít pergamenový papír nebo polyethylen).

  5. Uložíme do chladničky a za 3 – 5 dnů se karbanátky proleží. Jsou velice pikantní.

Poznámka od kuchařky

Já dělám několik roků karbanátky a po svém. Do hmoty dam klidně i namočený rohlík a strouhanku aby se dobře dělaly kuličky:-)