
- reklama -
Suroviny
- Rybí karbanátky v kyselém nálevu
- suroviny na 1 kg rybího masa:
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžička majoránky
- špetka kari koření
- kmín
- Na obalování:
- 100 g strouhanky
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 150 g strouhanky (není podmínka obalovat, je to zbytečné)
- Na 1 kg karbanátků:
- 1 l vody
- 0,2 l 8% octa
- 1 lžíce soli
- 4 cibule
- malá sklenice sterilované papriky
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 hřebíček
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- Na 3 velké sklenice jsem použila asi 4 kg rybí drtě.
Postup přípravy receptu
-
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.
-
Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.
-
Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny.
-
Poté zalijeme nálevem a zavážeme (můžeme použít pergamenový papír nebo polyethylen).
-
Uložíme do chladničky a za 3 – 5 dnů se karbanátky proleží. Jsou velice pikantní.
Poznámka od kuchařky
Já dělám několik roků karbanátky a po svém. Do hmoty dam klidně i namočený rohlík a strouhanku aby se dobře dělaly kuličky:-)
Kuchařka: kudlova3