
- reklama -
Suroviny
- 60 dkg rybí filé
- 1/4 l oleje
- 2 lžíce octa
- 5 lžic mléka
- sůl
- pepř
- 1/2 citronu
- 1 bobkový list
- 10 dkg strouhanky
- 5 dkg másla
- 3 lžíce bílého vína
- Na omáčku:
- 1/2 šálku rajského kečupu
- větší stroužek česneku
- petrželová nať
- 4 lžíce majonézy
Postup přípravy receptu
-
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření, oleje a soli.
-
Poté filé vyjmeme, necháme dobře okapat a obalíme ve strouhané housce, kterou jsme smíchali s rozpuštěným máslem.
-
Takto obalené ryby pokladame do ploché ohnivzdorné misky (stačí poklice od tohoto nádobí) a pokropíme střídavě mlékem a vínem, upečeme dozlatova.
-
Upečenou rybu podáváme v míse, ve které jsme ji pekli. Zvlášť podáme omáčku z rajského kečupu smíchaného s utřeným česnekem, petrželkou a majonézou. K tomu podáváme opečený bílý chléb, který jsme potřeli máslem a česnekem (opečeme v troubě) a nebo s rýží v míse.
Kuchařka: o9o9judit