Rybí filé s rajskou majonézou

81
- reklama -

Suroviny

60 dkg rybí filé
1/4 l oleje
2 lžíce octa
5 lžic mléka
sůl
pepř
1/2 citronu
1 bobkový list
10 dkg strouhanky
5 dkg másla
3 lžíce bílého vína
Na omáčku:
1/2 šálku rajského kečupu
větší stroužek česneku
petrželová nať
4 lžíce majonézy

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření, oleje a soli.

  2. Poté filé vyjmeme, necháme dobře okapat a obalíme ve strouhané housce, kterou jsme smíchali s rozpuštěným máslem.

  3. Takto obalené ryby pokladame do ploché ohnivzdorné misky (stačí poklice od tohoto nádobí) a pokropíme střídavě mlékem a vínem, upečeme dozlatova.

  4. Upečenou rybu podáváme v míse, ve které jsme ji pekli. Zvlášť podáme omáčku z rajského kečupu smíchaného s utřeným česnekem, petrželkou a majonézou. K tomu podáváme opečený bílý chléb, který jsme potřeli máslem a česnekem (opečeme v troubě) a nebo s rýží v míse.