- reklama -
Suroviny
- 3 porce rybího filé
- lžíce másla + 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce zeleného pepře
- 100 ml smetany + mléko
- lžička hrubozrnné hořčice
- hladká mouka
- mletá paprika
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
- nasekaná hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé osušíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Hladkou mouku smícháme s pepřem a trochou papriky.
-
Osolené filé obalíme ve směsi a oklepeme. Opečeme na másle s olejem a celými stroužky česneku z obou stran. Měkké filé vytáhneme a udržujeme v teple.
-
Do výpeku přidáme kousek másla a poprášíme lžičkou smíchané mouky. Zalijeme smetanou a smícháme. Podle potřeby zředíme mlékem.
-
Do omáčky dáme pepř, hořčici, petrželku a chvíli povaříme. Dochutíme solí nebo pepřem, a vrátíme filé. Filé podáváme s bramborami, přelité omáčkou.
Kuchařka: mika59