
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 menší porce špaget
- 4 porce rybího filé (hezky vypadají kulaté)
- 300 g malých žampiónů
- 150 g ementálu
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- mléko
- koření na ryby
- pepř
- sůl
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
-
Z másla, mouky a mléka uvaříme velmi hustý bešamel, do kterého vmícháme nastrouhaný ementál, osolíme a opepříme. Do sýrového bešamelu vmícháme špagety a pomocí vidličky z nich na máslem vytřeném pekáči vytvarujeme 4 kulatá „hnízda“.
-
Filé osolíme a opepříme, posypeme oblíbeným kořením, uložíme doprostřed hnízda a poklademe plátečkem másla.
-
Žampióny očistíme a vložíme do nádobky s rozehřátým osoleným máslem. Prohodíme tak, aby byly houby obalené máslem ze všech stran a vsypeme do volných míst na plechu. Pečeme asi 20 minut při 230°C.
Poznámka od kuchařky
Při přípravě pokrmu můžeme spotřebovat zbylé špagety nebo i jiné těstoviny.
Kuchařka: Eliza