Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí

96
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g baby špenátu
1 kelímek Gervais (125gr) (s česnekem a provensálskými bylinkami nebo bez příchutě)
2 lžíce olivového oleje (nebo bylinkového)
2 filety bělomasé ryby (nebo 4 kostky filé)
2 rajčata
2 lžíce parmazánu (strouhaného nebo sýru Gran Moravia)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).

  2. Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje.

  3. Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko. Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu (Gran Moravia).

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut, záleží na tloušťce ryby.

Poznámka od kuchařky

Chlazené filé je samozřejmě lepší, nepouští tolik vody. Pokud použijeme, jako já, mražené, volíme kvalitní, bez přidané vody a chemických přísad. Měla jsem od fy Mylord – štikozubec chilský.

Inspirace z časopisu Apetit, mírně upraveno.

Jako příloha jsou vhodné brambory, dietáři nemusí nic. Mě to chutnalo bez… tedy přílohy.

Dobrou, zdravou chuť.