
Suroviny
2 porce
- 200 g baby špenátu
- 1 kelímek Gervais (125gr) (s česnekem a provensálskými bylinkami nebo bez příchutě)
- 2 lžíce olivového oleje (nebo bylinkového)
- 2 filety bělomasé ryby (nebo 4 kostky filé)
- 2 rajčata
- 2 lžíce parmazánu (strouhaného nebo sýru Gran Moravia)
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).
-
Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje.
-
Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko. Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu (Gran Moravia).
-
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut, záleží na tloušťce ryby.
Poznámka od kuchařky
Chlazené filé je samozřejmě lepší, nepouští tolik vody. Pokud použijeme, jako já, mražené, volíme kvalitní, bez přidané vody a chemických přísad. Měla jsem od fy Mylord – štikozubec chilský.
Inspirace z časopisu Apetit, mírně upraveno.
Jako příloha jsou vhodné brambory, dietáři nemusí nic. Mě to chutnalo bez… tedy přílohy.
Dobrou, zdravou chuť.









