Rybí filé na leču

99
- reklama -

Suroviny

100 – 150 g Rybí filé (na porci)
sůl
olej
hladká mouka
zeleninové lečo
kečup nebo rajčatový protlak
pepř (a jiné koření dle svých zvyklostí)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce.

  2. Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kečupu nebo protlaku, mícháme až nám směska zavaří.

  3. Necháme zvolna provařit a přidáme opečené rybí filé, které necháme prohřát a dohotovit.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem místo protlaku kečup, jelikož lečo bylo kyselejší, filé jsem měla tenké, takže oběd byl rychle připravený. Koření jsem žádné nepřidávala, ale každý si může použít co má rád. Jako příloha byly šťouchané brambory.