
- reklama -
Suroviny
- 100 – 150 g Rybí filé (na porci)
- sůl
- olej
- hladká mouka
- zeleninové lečo
- kečup nebo rajčatový protlak
- pepř (a jiné koření dle svých zvyklostí)
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé osolíme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji v teflonové pánvičce.
-
Opatrně vyjmeme, výpek zaprášíme troškou mouky, osmahneme, přidáme trochu vody, lečo, trochu kečupu nebo protlaku, mícháme až nám směska zavaří.
-
Necháme zvolna provařit a přidáme opečené rybí filé, které necháme prohřát a dohotovit.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem místo protlaku kečup, jelikož lečo bylo kyselejší, filé jsem měla tenké, takže oběd byl rychle připravený. Koření jsem žádné nepřidávala, ale každý si může použít co má rád. Jako příloha byly šťouchané brambory.
Kuchařka: Merylas









