Rybí filé na italský způsob

50
- reklama -

Suroviny
3 porce

750 g rybí filé
2 barevné papriky
1 konzerva rajčatového pyré – 250ml
100 ml bílého vína suché
cherry rajčátka
1 cibule
čerstvý tymián
bazalka
sůl
pepř
olivový olej
citronová šťáva
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filátka osušíme a zakápneme citronem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, rybu zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit.

  3. Přidáme rajčatové pyré, jemně nakrájenou zeleninu, bylinky a vaříme na mírném ohni cca 15-20 minut.

  4. Hotový pokrm posypeme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bramborem nebo bagetkou.