- reklama -
Suroviny
3 porce
- 750 g rybí filé
- 2 barevné papriky
- 1 konzerva rajčatového pyré – 250ml
- 100 ml bílého vína suché
- cherry rajčátka
- 1 cibule
- čerstvý tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Rybí filátka osušíme a zakápneme citronem.
-
Na pánvi rozehřejeme olej, rybu zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit.
-
Přidáme rajčatové pyré, jemně nakrájenou zeleninu, bylinky a vaříme na mírném ohni cca 15-20 minut.
-
Hotový pokrm posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborem nebo bagetkou.
Kuchařka: maris