- reklama -
Suroviny
- 1000 g kapra nebo štiky případně jiných i sladkovodních ryb
- cibule
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 2 větší rajčata
- 150 g celeru
- 150 g mrkve
- hladká mouka
- mletý pepř
- 2 žloutky
- kari koření
- zelená petrželka
- bazalka
- tymián
- sůl
- olej
- listové těsto
Postup přípravy receptu
-
Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar.
Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky. -
V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek.
Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme.
Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme.
Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou. -
Uvařenou polévku rozlijeme do misek.
Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem. -
Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku – žloutek plní funkci lepidla.
-
Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 – 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Autorem receptu je pan Petr Stupka.
Kuchař: Jitka a Vlastik