Rybářský kotlík s křupavou čepicí

77
- reklama -

Suroviny

1000 g kapra nebo štiky případně jiných i sladkovodních ryb
cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
2 větší rajčata
150 g celeru
150 g mrkve
hladká mouka
mletý pepř
2 žloutky
kari koření
zelená petrželka
bazalka
tymián
sůl
olej
listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, oddělíme čisté rybí maso a z ořezu uvaříme v 1 litru silný vývar.
    Mezitím co se vývar vaří, nakrájíme rybí maso na menší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. V oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pórek a krájený česnek.
    Přidáme nakrájená rajčata, nahrubo strouhaný celer, mrkev a osolíme.
    Zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rybí maso a provařujeme.
    Dochutíme pepřem, lžičkou kari, zeleným kořením a zahustíme jíškou.

  3. Uvařenou polévku rozlijeme do misek.
    Okraje misek potřeme zvnějšku žloutkem.

  4. Připravíme si listové těsto, které vyválíme na trochu větší rozměr než je průměr misky a položíme je na misku – žloutek plní funkci lepidla.

  5. Vložíme do rozehřáté trouby asi na 15 – 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Autorem receptu je pan Petr Stupka.