
Suroviny
- plátky z lososa
- cibule (pórek)
- petrželka (hodně)
- rozmarýn
- kopr
- citron
- sůl
- pepř
- olej
- noviny
Postup přípravy receptu
-
Z masa nachystáme asi 200 gramové porce, které můžeme rozkrájet na filátka.
-
Na rozložený novinový dvojlist dáme část cibule a bylinek a na toto lůžko uložíme, kůží dolů, osolené, opepřené (případně jinak okořeněné) maso, zakápneme citronem (komu nevadí, může poklást plátky citronu i s kůrou) a zastříkneme olejem.
-
Maso zabalíme do novin a balíček můžeme převázat provázkem.
-
Noviny necháme nasáknout vodovodou, tedy krátce ponoříme do vody
-
Balíček (balíčky) dáme na plechu do pece rozpálené na 220°C a pečeme 15 minut (filátka stačí péci 10 minut).
-
Poznámka:Pokud chcete podávat menší porce jako předkrm, či mezichod, doporučuji maso nakrájet na porce před pečením, protože hotové maso se jen jen sype a špatně se dělí. Příloha? Zkuste grilovaný ananas.
-
…a určitě víte sami, v jaké společnosti budete podávat na porcelánu a kdy si můžete dovolit servírovat přímo nerozbalené jednoporcové balíčky… 🙂
Poznámka od kuchařky
Zdroj (upraveno):http://www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-rece…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…