Ryba v aspiku

240
- reklama -

Suroviny

400 g rybích filetů bez kostí ( měla jsem pstruha lososovitého )
1 mrkev
plátek celeru
malá petržel
1 cibule
3 zrnka nového koření
8 zrnek černého pepře
2 bobkové listy
ocet ( cca 3 lžíce )
sůl
citronová šťáva
1 sáček sypké želatiny ( 20 g )
sladkokyselá okurka
hladkolistá petržel na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a necháme povařit na velmi mírném ohni cca 8-10 minut, podle tloušťky filetů.

  2. Rybu opatrně vyjmeme a rozdělíme do jednoporcových misek / nebo do jedné větší /. Vývar přecedíme, případně dochutíme solí a citronovou šťávou.

  3. Aspik připravíme podle návodu s použitím vývaru.

  4. Vlažným aspikem zalijeme rybí porce, doplníme kolečky uvařené mrkve a sladkokyselé okurky. Ozdobíme petrželkou a necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Návod na připravu aspiku záměrně neuvádím, každý výrobce uvádí trochu jinak. Řídím se přesně podle návodu a ještě se mi nestalo, že by se nepovedl.