Ryba s kari omáčkou

175
- reklama -

Suroviny
4 porce

brambory – záleží na odhadu, kolik pro vaši rodinku
grilovací koření
ryba – osvědčil se mi pangasius
kari koření
hladká mouka
smetana (žlutý kelímek:))
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjte a rozkrájejte na měsíčky. Smíchejte je s trochou grilovacího koření, ale jen pro hezkou barvu, aby se to netlouklo s kari a dejte péct do trouby.

  2. Připravte jíšku – do teplého oleje dejte zhruba 2 lžíce hladké mouky a rozmíchejte dohladka. Nechte smažit cca 5 minut, aby se mouka částečně rozpadla.

  3. Vsypte kari koření – každý podle své chuti, já osobně dávám hodně, aby byla omáčka hezky žlutá. Smíchejte a přidejte smetanu. Pokud se vám bude zdát množství málo, můžete přidat trochu mléka nebo naředit vodou. Omáčka by měla mít konzistenci něco mezi tekutou a hodně hustou, takový zlatý střed. Dochuťte solí nebo polévkovým kořením.

  4. Rybu omyjte, osolte a vložte na pánev. Je možno použít i již rozpálenou troubu, tam se také pěkně udělá.

  5. Na talíř položte brambory, rybu vedle nich a rybu přelijte omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Nedoporučuji smažit rybu na Olio di Sansa nebo Olivovém oleji, nevíme proč, ale omáčka nám z toho začala červenat:)