
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky ryby
- 250 ml suchého bílého vína
- 1 žloutek
- 30 ml mléka
- 2-3 lžíce hořčice
- 40 g másla
- 125 ml smetany
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 10 kuliček pepře
- sušený tymián
- bobkový list
- mletý pepř
- čerstvá petrželka
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu.
-
Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut do změknutí.
-
Hotovou rybu vyndáme, přemístíme na taliř a udržujeme v teple.
-
Vývar přecedíme, odměříme si 250 ml a přivedeme k varu.
-
V misce smícháme smetanu s moukou a postupně ji přiléváme do hrnce s vývarem, směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut.
-
Žloutek rozmícháme s mlékem a hořčicí a také přidáme do hrnce. Přidáme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme.
-
Rybu podáváme politou omáčkou a posypanou čerstvou petrželkou. Jako příloha brambory a já preferuji rýži.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v kuchařce pro labužníky.
Kuchařka: Binoche