
Suroviny
4 porce
- Ryba:
- filety z jakékoli ryby(pangasius, aljašská treska, filé, co má kdo rád)
- polohrubá mouka na obalení
- koření:
- kmín
- sůl
- majoránka
- grilovací koření
- třený česnek
- citron
- Omáčka:
- olej
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 500 ml vývaru
- 1 smetana – 31%
- 1 sáček mražené zeleniny (já jsem měla kukuřici, hrášek, mrkev,
- květák, papriku, ale každý podle chuti)
- 300 g čedaru
- koření:
- pepř
- majoránka
- sůl co má kdo rád na dochucení
- hladká mouka s
- máslem na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Nachystáme si filety z ryby – necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
-
Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením – majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, … a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
-
Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí vařené brambory, opékané brambory nebo mohou být také hranolky, možná rýže.