![Ryba na grilu_5ff903160715f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/ryba-na-grilu_5ff90315eab94.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 větší ryba makrela (pstruh atd…)
- olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- kousek libečku
- kopr
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- citron
- Smetanové brambory:
- 500 g brambor
- 1 šlehačka
- 2-4 stroužky česneku
- kousek tuku na vymazání formy
- mouka na vysypání
Postup přípravy receptu
-
Rybu rozpůlíme, omyjeme a dobře osušíme do papírové utěrky. Všechny bylinky dobře opláchneme a nakrájíme na drobno, smícháme s olejem a rozetřeným česnekem.
-
Rybu zakapeme citronovou šťávou, osolíme opepříme a potřeme důkladně připravenou marinádou s oleje a bylin. Takhle připravenou rybu dáme aspoň na dvě hodiny pod folii uležet do lednice. Pak rozpálíme gril a grilujeme po obou stranách.
-
Brambory oloupeme, omyjeme a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Formu, nebo pekáček lehce vytřeme omastkem a vysypeme moukou. Brambory lehce rozprostřeme po vrstvách a trochu osolíme opepříme a dáme další vrstvu.
-
Nakonec zalijeme šlehačkou ve které jsme rozmíchali utřený česnek a trochu soli. Přiklopíme a pečeme do měkka.
Kuchařka: JANA62