
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 400 ml kefíru
- 130 g cukru
- 4 lžíce kakaa
- 1,5 lžičky kypřícího prášku
- 100 g grahamové hladké mouky
- 130 g polohrubé mouky
- 40 g mletých ovesných vloček
- 100 ml oleje
- Náplň:
- 120 g malinového džemu
- 50 ml horkého mléka
- cca 5 lžic tvarohu (může být i více)
- Poleva:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce strouhané řepy
- strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto, těsto umícháme a pečeme na 180°.
-
Po vychladnutí vykrájíme kolečka, uděláme páry a spodní kolečko potřeme džemem.
-
Zbylý korpus navlhčíme mlékem a propracujeme s tvarohem a džemem.
-
Utvoříme placičky, které vkládáme mezi dvě kolečka korpusu.
-
Polevu připravíme jako obyčejný pudink, ale při vaření do něj vmícháme strouhanou řepu, kterou poté přes cedník odděláme a pudink poléváme jednotlivé dortíčky.
-
Posypeme čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Místo pudinku můžeme použít bílou čokoládu, kterou řepou lze také obarvit.
Kuchař: –ReNi–









