Růžičky s tvarohovou náplní

66
- reklama -

Suroviny

250 ml vody
70 g cukru
20-25 g droždí
špetka soli
Voňavé pečení s vanilkou (od Antonína, nemusí být)
1 žloutek
4 lžíce olivového oleje
530 g hladké mouky
Náplň
sušší tvaroh
1 bílek
vanilkový cukr
1-2 lžíce cukru
vanilkový pudinkový prášek
piškoty (mleté na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 větších (asi po 150 g) nebo 8-10 menších kousků.

  3. Z každého uděláme bulku a necháme chvíli odpočinout.

  4. Každou bulku vyválíme na kruh (u těch největších je to téměř 20cm) a každý kruh pak na čtyřech protilehlých místech trochu nařízneme (u největších asi 3-4 cm).

  5. Do středu kruhu dáme tuhou náplň a kolem ní zavineme první lístek. Jeho okraje můžeme za náplní spojit k sobě. Vezmeme protilehlou výseč a zavineme kolem náplně jako druhý lístek. Zrovna tak pokračujeme se zbývajícími lístky, konce posledního zastrčíme pod růžičku. Pokud chceme, aby byl vnitřek květu výraznější, vtlačíme do tvarohu rozinku nebo kousek sušené meruňky.

  6. Všechny růžičky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem a dáme upéct do trouby vyhřáté na 200°C.

  7. Upečené, ještě horké, je potřeme rozpuštěným máslem.

Poznámka od kuchařky

Jsou výborné a měkké i na druhý den.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/