- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg růžičkové kapusty
- 4 větší syrové brambory
- slanina
- česnek podle chuti
- tymián
- 1 kelímek smetany
- 1 vejce
- sůl
- 20 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky uvaříme dopoloměkka v osolené vodě.
-
Slaninu nakrájíme na drobno a spolu s česnekem orestujeme na pánvi, smícháme s přecezenou kapustou, tymiánem, strouhaným sýrem a bramborami nakrájenými na kostičky.
-
Směs dáme do pekáčku, zalejeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce a sůl.
-
Pečeme 1/2 hodiny na 200°C v zavřeném pekáčku, sundáme pokličku,teplotu snížíme na 170°C a dopékáme do barvy (v průběhu pečení jsem vidličkou zkoušela, jestli už jou brambory dostatečně měkké). Celkově jsem pekla asi hodinu.
Poznámka od kuchařky
Já jsem ještě posypala nivou – byla v ledničce už pár dní, nikdo si jí nevšímal, tak aby jí to nebylo líto 🙂
Recept jsem měla na papírku vložený v kuchařce, nevím odkud…
Kuchař: xanny