Rustikální pizza s lilkem

64
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g mouky celozrnné pšeničné jemné
160-170 g vody
špetka cukru
3 lžíce olivového oleje
7-8 g droždí
rovná lžička soli
Náplň:
asi 200 g rajčatového pyré
200 g lilku
150-200 g Mozzarelly
troška strouhaného Parmazánu (nebo sýru Gran Moravia)
oregano
mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru, droždí a trochy z odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme asi 30 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme vláčné těsto (pokud je třeba, přikápneme vodu) a necháme ho nakynout – 1-1,5 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto propracujeme, vyválíme – válím přímo na plechu malým válečkem, na pečící fólii, ze které pak hotovou pizzu před krájením nesmíme zapomenout sundat, rozválené těsto necháme 20-30 minut kynout.

  3. Pak ho potřeme rajčatovým pyré, posypeme oreganem, poklademe kolečky lilku, opepříme, maličko osolíme a pokapeme olejem.

  4. Vložíme do rozpálené trouby (220°C) přibližně na 12 minut.

  5. Pak poklademe kolečky mozzarelly, posypeme parmazánem nebo Gran Moravií a dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Místo pizzy na celý plech můžete udělat tři kulaté – vypadají moc hezky.

Velice dobře se pizza peče v toubě na rozpálené žulové desce nebo dlaždici.

Volná inspirace ze stránek Ricette della nonna.