Ruský trhaný koláč

83
- reklama -

Suroviny

…Těsto…
300 g hladké mouky
150 g cukru krupice
200 g másla
2 vejce
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
…Nápln…
120 g cukru krupice
3 vejce
500 g tvarohu
200 g šlehačky
1 vanilkový cukr
špetka soli
70 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a prášek do pečiva smícháme a dáme do větší misky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme cukr a prosáté kakao, vše promícháme.

  3. Máslo a vejce přimícháme a pak na pracovní desce těsto dodělíme. 1/4 těsta dáme stranou a zbytek dáme do dortové formy a zvedneme okraje.

  4. Máslo a cukr vyšleháme, přidáme tvaroh a promícháme.

  5. Pak přidáme šlehačku a opatrně zamícháme do tvarohu.

  6. Nakonec přidáme vejce, sůl a vanilkový cukr.

  7. Promícháme el. šlehačem aby se vše pěkně spojilo a nalijeme na těsto.

  8. Zbytek těsta natrháme na náplň a dáme do trouby péct na 180°C zhruba hodinu.

Poznámka od kuchařky

Toto je moc dobrý koláčiček,hlavně nápln je vynikající jen umíchaná ještě bez vajec:)Já jsem zapoměla kraje vytáhnout ve formě ale i tak se povedl.Krájela jsem ještě teplý.Těsto jsem netrhala,ale vykrájela jsem čtyřlístky.