
- reklama -
Suroviny
- 2 šlehačky v červeném kelímku (40%)
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- 4 bílky
- popřípadě kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr.
-
Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky.
-
Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat kakao, nebo čokoládové hoblinky. Hmotu dáme do nějakých plastových kelímků a zamrazíme.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem tento recept objevila v Lidových receptech a hrozně mne nadchnul. Hned ráno jsem šla na to. Musím říct, že je to opravdu vynikající a hrozně jednoduché.
Recept do Lidových receptů poslala paní Zdena Kincová z Nedvědice a já jí za něj moc děkuji.
Kuchařka: JanaDorazinova