Ruská zmrzlina s kakaem

56
- reklama -

Suroviny

2 šlehačky v červeném kelímku (40%)
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
4 bílky
popřípadě kakao nebo nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr.

  2. Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky.

  3. Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat kakao, nebo čokoládové hoblinky. Hmotu dáme do nějakých plastových kelímků a zamrazíme.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem tento recept objevila v Lidových receptech a hrozně mne nadchnul. Hned ráno jsem šla na to. Musím říct, že je to opravdu vynikající a hrozně jednoduché.

Recept do Lidových receptů poslala paní Zdena Kincová z Nedvědice a já jí za něj moc děkuji.