
- reklama -
Suroviny
100 porcí
- 300 g hrozinek
- 300 ml rumu
- 300 g hořké čokolády
- 300 g mletých ořechů
- 300 g cukru
- mléko dle potřeby, cca 5 PL lžic
Postup přípravy receptu
-
Hrozinky naložíme pár dní předem do rumu, nejméně přes noc.
-
Suché suroviny smícháme a přidáme rozehřátou čokoládu, hrozinky i se zbytkem rumu a trochu mléka. Promícháme a dáme do chladu, aby těsto trochu ztuhlo a kuličky se dělaly lépe.
-
Tvarujeme kuličky a obalujeme v mletých ořeších, kakau nebo kokosu.
Poznámka od kuchařky
Ořechy dávám vlašské. Tyto kuličky jsou opravdu rumové a nedoporučuji konzumaci před jízdou v autě 😀 – na fotce jsou obalené v kokosu, do kterého jsem přidala drcené, mrazem sušené maliny pro růžovou barvu 🙂
Kuchařka: La Furi Roja