
- reklama -
Suroviny
2,5 kg
- tmavý korpus
- marmeláda
- Krém:
- 5 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- rum
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- 2 másla
- punč
- marcipán
Postup přípravy receptu
-
Korpus má každá ten svůj nej.
-
Krém jsem dělala po prvé a moc mi chutnal tak proto píši postup:
Rozehřejeme 5 dkg másla, přidáme 5 dkg hlad. mouky a umícháme jíšku. -
Uvaříme 250 ml grogu (já dala 100 ml rumu a zbytek do 250 ml horké vody)a přimícháme do jíšky odstavíme ze sporáku přidáme 1 vanilkový cukr a necháme vychladnout (je to hustá lepivá hmota).
-
Ušleháme másla s cukrem a po vychladnutí přidáváme po lžících (kaši).
Poznámka od kuchařky
pro inspiraci
Kuchařka: blazinek