
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g vepřové panenky
- 250 g stehenních kuřecích řízků
- 2 červené cibule
- 150 g anglické slaniny (plátky)
- 15 vypeckovaných sušených švestek
- dijonská hořčice
- pepř případně oblíbené koření
- hladká mouka
- 100 ml černého piva
- lžička medu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, okořeníme a necháme odležet.
Švestky zabalíme do plátků slaniny a cibuli nakrájíme na klínky. Střídavě napichujeme na předem namočené špejle s hrotem nebo na kovové špízy (panenka, slanina se švetkou, kuře, cibule…). -
Špízy opečeme v pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, trvá to asi 20 minut, a udržujeme teplé.
-
Přebytečný tuk slijeme a ve výpeku zpěníme na nudličky nakrájené zbylé švestky a kousky zbylé cibule. Zasypeme lžící mouky, prosmahneme a zalijeme pivem.
-
Podle potřeby dolijeme studenou vodu. Přidáme med (nebo švestková povidla), hořčici, osolíme a provaříme.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.
Kuchařka: Eliza