Rudolfova jehla

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g vepřové panenky
250 g stehenních kuřecích řízků
2 červené cibule
150 g anglické slaniny (plátky)
15 vypeckovaných sušených švestek
dijonská hořčice
pepř případně oblíbené koření
hladká mouka
100 ml černého piva
lžička medu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, okořeníme a necháme odležet.
    Švestky zabalíme do plátků slaniny a cibuli nakrájíme na klínky. Střídavě napichujeme na předem namočené špejle s hrotem nebo na kovové špízy (panenka, slanina se švetkou, kuře, cibule…).

  2. Špízy opečeme v pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, trvá to asi 20 minut, a udržujeme teplé.

  3. Přebytečný tuk slijeme a ve výpeku zpěníme na nudličky nakrájené zbylé švestky a kousky zbylé cibule. Zasypeme lžící mouky, prosmahneme a zalijeme pivem.

  4. Podle potřeby dolijeme studenou vodu. Přidáme med (nebo švestková povidla), hořčici, osolíme a provaříme.

Poznámka od kuchařky

Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.