
Suroviny
- panenka svíčková
- anglická slanina
- kachní játra
- mozzarella
- olivový a slunečnicový olej
- žlutá a červená paprika
- koření barbecue s nízkým obsahem soli
- majoránka
- tymián
- sůl
- česnek
- cibule
- brambory
- sádlo
- koření na americké brambory
- česnek (rozetřeme česnek se solí přidáme trošku vody a oleje)
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na 1,5cm plátky, okořeníme barbecue kořením, lisovaným česnekem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme minimálně na na 12 hodin do ledničky uležet.
-
Kachní játru nakrájíme na větší kousky, hustě posypeme majoránkou a každý kousek zabalíme do anglické slaniny.
-
„Naporcujeme“ si papriky, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl, rozebereme a vše začneme střídavě navlékat na jehlu.
-
V pekáči na rozpáleném slunečnicovém oleji dorůžova osmahneme cibuli na céčka, přidáme rozvonět česnek na plátky, vložíme špízy, zarestujeme, podlejeme horkým vývarem a 20-30 minut zapékáme při 200 stupních.
-
Ve finále na špízy poklademe 1/2cm plátky mozzarelly, trošku osolíme, posypeme tymiánem a necháme v troubě roztéct.
-
Česnekové brambory: středně velké brambory opláchneme, dáme na 10 minut povařit, zcedíme, podélně rozkrojíme, klademe na sádlem pomazaný plech, mázneme česnekovou směsí (rozetřeme česnek se solí, přidáme trošku vody, oleje a promícháme), pečeme půl až třičtvrtě hodiny při 200 stupních za občasného „máznutí“ česnekovou směsí.
-
Můžeme dochutit kořením americké brambory.