- reklama -
Suroviny
- sůl
- čerstvý rozmarýn
- citron
Postup přípravy receptu
-
Z citronu okrájíme kúru a spolu s rozmarýnem dáme vše do mixéru. Rozmixujeme, přisypeme sůl a trochu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a rozprostřeme ve velmi slabé vrstvě na pečicí papír.
-
Necháme sušit (nejlépe přes noc) na teplejším místě.
-
Když je směs usušená, přesijeme ji nejlépe dvakrát přes jemné síto. Tímto získáme ochucenou sůl, kterou můžeme používat do jakéhokoliv pokrmu – na ochucení zeleniny, brambory, různých směsí; ale také citronovo-rozmarýnovou drť, která je již ochucená solí a skvěle ochutí pečené brambory nebo pečenou zeleninu.
-
Pro milovníky ryb je možné drť použít na pečenou tresku nebo lososa.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucasinka