Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

72
- reklama -

Suroviny
přes celý velký pekáč

500 g míchaného mletého masa
1 menší brokolice
1 cibule
1 listové těsto
2 vejce
strouhanka
dost rozmarýnu
grilovací koření
nějaký tvrdý sýr(nebo niva-dala jsem obojí a může být i bez sýra)
pažitka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív krátce povaříme brokolici ve slané vodě, necháme jí okapat a vývar použijeme na polévku. Na pánev dáme malinko oleje, na něm osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme ho smažit, až se vysmaží šťáva masa a dáme do mísy.

  2. Pak si nasekáme povařenou brokolici, přidáme jí k masu, osolíme, dáme rozmarýn čerstvý, nebo sušený, grilovací koření, vajíčka, pažitku a nastrouhaný sýr a rukama pěkně promícháváme a ještě mačkáme, aby se maso pěkně oddělilo.

  3. Potom si rozválíme listové těsto na velký obdélník, který posypeme strouhankou, na ní rozprostřeme do středu připravené maso, opět posypeme strouhankou a zabalíme jako balíme štrůdl.

  4. Dáme do vymazaného pekáče a potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 15 minut, zalijeme 250 ml vody přes těsto, aby jsme ho zvlhčili a necháme dalších 15 minut dopéct. Hlídáme, abychom těsto nespálili.

Poznámka od kuchařky

Tak mě to dneska napadlo, je to báječně šťavnaté maso v tom těstě všechna šťáva z masa tam zůstává a máme i nějakou šťávu z polití vodou. Jako příloha mohou být brambory v jakékoliv podobě. Je to takové sváteční jídlo a dobré!