Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

76
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
4 větší cibule
6 stroužků česneku
sušený rozmarýn
kremžská hořčice
pár kapek worchesterské omáčky
kmín
sádlo(nebo olej)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku vcelku si opláchneme a vysušíme, celou kolem dokola osolíme a necháme odpočinout po dobu, než si rozkrájíme cibule na měsíčky, česnek na plátky. Pekáč si vytřeme sádlem (olejem), nasypeme připravenou cibuli s česnekem, na krkovičku pak nasypeme dost rozmarýnu, pocákneme worcesterskou omáčkou a celou krkovičku potřeme kremžskou hořčicí, podlijeme vodou a dáme přikryté péct. Asi po 45 minutách výpekem polijeme maso a zase podlijeme. Po 80-ti minutách si do vody rozpustíme instantní jíšku, nebo solamyl a až polijeme opět maso výpekem, podlijeme zahušťovací vodou, kterou jsme si připravili. Dáme zpátky do trouby a dopečeme 15 minut už odkryté.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Tato vymyšlená kombinace dala krkovičce bezva šmrnc, co do chuti-vyzkoušejte někdy!

Jako příloha: kapustové zelí, jemné knedlíky.