Rozmarýnová kachní játra

75
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g kachních jater
2 cibule
1 stroužek česneku
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
pórek (5 cm z bílé části a 5 cm ze zelené části)
sůl
rozmarýn
olivový olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Játra si omyjeme, osušíme a posypeme rozmarýnem, dál si nakrájíme cibule a pórek na proužky, česnek na plátky a papriky na menší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev si dáme olej, na něj cibuli, tu osmažíme do sklovita, pak přidáme pórek, papriky a česnek, necháme chvilku orestovat.

  3. Vše nahrneme ke kraji pánve a do středu položíme játra a smažíme je po obou stranách do měkka-je to rychle), všechno osolíme dle své chuti, zamícháme zeleninku a zalijeme trochou vody, aby bylo trochu šťávy, převaříme a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem udělat něco rychlého, protože sem pekla a tak mě napadly tyto játra-vůbec jsem nelitovala! K nim jsem podávala brambory upečené v troubě na kmínu a česneku, osolené.

Moje první fotky novým fotoaparátem!!!