Suroviny
- 320 g vody
- 50 g olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 1-1,5 lžičky mletého rozmarýnu
- 2 rovné lžičky soli
- 8 g čerstvého droždí
- Náplň:
- 3 střední červené cibule
- 2 stroužky česneku
- lilek
- olivový olej
- čerstvý nebo sušený rozmarýn
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.
-
Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty rozprostřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií do velikého, silnějšího koláče a necháme lehce nakynout.
-
Zatím si připravíme náplň:
Kolečka lilku potřeme z obou stran štětcem namočeným v oleji a ugrilujeme je na suché pánvi – pak odložíme vychladnout.
Zvlášť na pánvi na troše oleje spolu s celými stroužky česneku jen lehce zesklovatíme na půlkolečka krájenou cibuli, česnek vyndáme stranou, cibuli osolíme a také necháme prochladnout. -
Kynoucí plát těsta potřeme osolenou vodou s trochou oleje, poklademe grilovaným lilkem, posypeme cibulí a rozmarýnem (můžeme utrousit i pár zrnek hrubozrnné soli) a necháme ještě dokynout. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/rozmarynova-focaccia-s-…