- reklama -
Suroviny
asi 60 ks
- I. těsto:
- 240 g hladké mouky
- 110 g Hery nebo másla
- 80 g cukru krupice
- 20 g ořechů
- 2 žloutky (nebo 1 vejce)
- 60 g rozinek
- II. těsto:
- 100 g loupaných mletých mandlí
- 120 g cukr moučka
- kousek bílku
- 10 g másla
- 1 lžička rumu nebo pár kapek tresti
- sladká mandle
- hořká mandle
- Na slepení:
- 1 bílek
- čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Rozinky umeleme nebo jemně pokrájíme. Pokud budete krájet, namočte je na chvíli do horké vody nebo čaje, aby změkly a pak vymačkejte. Ze všech surovin č. I zpracujte těsto a dejte na chvíli do lednice.
-
Na mandlové těsto rovněž vše zpracujte a můžete hned vykrajovat příslušné tvary.
-
Z těsta č. 1 vykrájíme oválky, kolečka nebo srdíčka (volíme jednoduchý tvar, protože z rozinkového těsta se hůře vykrajují jemné tvary). Pečeme v mírnější troubě, až pečivo na povrchu zrůžoví.
-
Po vychladnutí vkládáme vždy mezi dva upečené oválky jeden oválek z mandlového těsta tak, že ho dovnitř „přilepíme“ bílkem. Povrch zdobíme čokoládovou polevou a ozdůbkami z mandlového těsta.
Kuchařka: Hella