
Suroviny
- 1 balení sojových kostek
- 2 stroužek česneku
- 2 kostka zeleninového bujónu
- 1 paprika
- 1-2 rajče
- 1 cibule
- olej
- koření gyros
- 2 polévková lžíce barbecue marinády
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 10 minut.
-
Kostky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
-
Papriku, rajče a cibuli si nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme vymyčkané sojové kostky a posypeme gyros (grilovacím kořením) a přidáme barbecue marinádu. Vše promícháme a na pánvičce si buď na oleji nebo bez oleje (na nepřilnavé nebo steak pánvi) vše opečeme. Zelenina by měla být křupavá a sojové maso opečené dozlatova. Podáváme s bramborem nebo kaší. Původně to měl být špíz, ale chyběly mi špejle. 🙂
Poznámka od kuchařky
Tímto způsobem uvařené sojové maso je chutné a při vaření nesmrdí!
Je nutné dodržovat množství vody na množství česneku a bujónu!!!
Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).
Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:
Veganské recepty:









