Rozházený sojový špíz – vegan

56
- reklama -

Suroviny

1 balení sojových kostek
2 stroužek česneku
2 kostka zeleninového bujónu
1 paprika
1-2 rajče
1 cibule
olej
koření gyros
2 polévková lžíce barbecue marinády
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 10 minut.

  2. Kostky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  3. Papriku, rajče a cibuli si nakrájíme na středně velké kostičky, přidáme vymyčkané sojové kostky a posypeme gyros (grilovacím kořením) a přidáme barbecue marinádu. Vše promícháme a na pánvičce si buď na oleji nebo bez oleje (na nepřilnavé nebo steak pánvi) vše opečeme. Zelenina by měla být křupavá a sojové maso opečené dozlatova. Podáváme s bramborem nebo kaší. Původně to měl být špíz, ale chyběly mi špejle. 🙂

Poznámka od kuchařky

Tímto způsobem uvařené sojové maso je chutné a při vaření nesmrdí!

Je nutné dodržovat množství vody na množství česneku a bujónu!!!

Takto připravené jídlo je veganské, tzn. bez použití surovin živočišného původu (mléko, maso, vejce, sýr).

Veganská výživa je velmi zdravá a bohatá na vitamíny, viz. webové stránky, na kterých se dozvíte více:

http://www.vegan-fighter.com/

Veganské recepty:

http://veganodaktyl.veganka.cz/