- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 3 lžíce nálevu z cizrny (Aquafaba, vychlazená, by měla mít konzistenci vaječného bílku. Pokud nemá, zredukujeme.)
- 1 lžička cukru
- 1/4 lžičky soli, nebo malinko více, dle chuti
- 1 lžička kvalitní hořčice (např. dijon) nebo 1 lžíce plnotučné
- 1 lžíce octa
- 200 ml/190 g oleje (slunečnice nebo řepka)
- Volitelné:
- česnek, byliny, pepř, okurky, cibule…
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Jde to celkem rychle. Případně můžeme dosolit po umixování.
-
Majonézu umístíme do sklenice a skladujeme v lednici. Díky absenci syrového žloutku vydrží dlouho.
Kuchař: jumano









