
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky hovězí roštěnky
- 2 větší cibule
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 0,25 l smetany
- 1 žloutek
- 150 g nastrouhaného sýra
- sůl
- podle chuti nastrouhaný křen
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky naklepeme na okraji nařízneme osolíme a opepříme.
-
Na rozpáleném oleji prudce opečeme a vyndáme.
-
Na výpeku orestujeme cibule nakrájené na plátky. Maso vložíme zpět k cibuli, mírně podlejeme a dusíme do měkka.
-
Omáčka: Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Ředíme jí smetanou a do husta povaříme. Do zchladlé omáčky přidáme žloutek,sůl a větší část sýra a křen.
-
Maso dáme do zapékací mísy poklademe cibulí z výpeku, potřeme omáčkou a posypeme zbytkem sýra.
-
Zapečeme v troubě až je povrch hnědý. Možno zapéci i pod grilem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Vánoční kuchařka
Kuchařka: drahulin