Suroviny
4 porce
- 4 hovězí plátky (roštěněc nebo zadní)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- 2-3 lžíce sádla
- 2 lžíce hořčice
- horký vývar
- sůl
- —
- na kořenící směs:
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka mletého kardamonu
- špetka muškátového květu
- špetka mletého koriandru
Postup přípravy receptu
-
Všechno koření na směs smícháme. Maso naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a potřeme směsí koření. Při nanášení koření si můžeme pomoct trochou oleje. Plátky masa necháme odležet.
-
Mezitím nakrájíme cibuli a utřeme česnek se solí.
-
V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibulku na něm opečeme dozlatova, cca 10 minut.
-
Poté přidáme maso, které jsme obalili v hladké mouce a přebytečnou oklepali.
-
Plátky opečeme z obou stran dohněda a zalijeme malým množstvím horkého vývaru.
-
Přidáme hořčici, utřený česnek a maso; a dusíme doměkka, za průběžného podlévání sběračkou vývaru. Připravovaný pokrm neustále hlídáme.
-
Když je maso měkké, zahustíme omáčku jíškou a na mírné teplotě prováříme dalších 20-30 minut, až tuk vystoupí na povrch. Podáváme s rýží, kuskusem nebo houskovým knedlíkem a zdobíme čerstvými nebo naloženými sušenými rajčaty a petrželkou.