![Roštěnky na zázvoru_5ffdec865517c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rostenky-na-zazvoru_5ffdec8641910.jpeg)
Suroviny
- 1 kg hovězího zadního
- 2-3 cibule
- 3-5 stroužků česneku
- olivový olej může být i obyčejný
- 2 lžíce zázvoru
- kousek rozehřátého másla
- šťáva z 1/2 citronu
- vývar (stačí voda)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a rozehřátým máslem pro zjemnění. Přendáme si roštěnky mezi 2 talíře a dáme do chladna na 24 hodin.
-
Druhý den je osmažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a dáme osmažit cibule, které nakrájíme na proužky a vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar (vodu) a dusíme až je maso měkké, občas přiléváme vývar.
-
Ke konci dušení přidáme 1 lžičku zázvoru, do vody rozkvrdláme mouku a nalijeme do šťávy, je-li třeba dosolíme a necháme přejít chvíli varem, dokud šťáva nezhoustne.
Poznámka od kuchařky
V naší domácnosti je tento pokrm jedním z lahůdek, který nám bezkonkurenčně chutná dá se říct nejvíc! Příkrm se hodí jakýkoliv, se vším je to moc dobrý.
Zdroj mám z exkluzivního hotelu a je to hodně dávno.