Roštěnky na zázvoru

61
- reklama -

Suroviny

1 kg hovězího zadního
2-3 cibule
3-5 stroužků česneku
olivový olej může být i obyčejný
2 lžíce zázvoru
kousek rozehřátého másla
šťáva z 1/2 citronu
vývar (stačí voda)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky-roštěnky, den předem, naklepeme si je, osolíme, opepříme,posypeme 1 lžící zázvoru, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme šťávou z citronu a rozehřátým máslem pro zjemnění. Přendáme si roštěnky mezi 2 talíře a dáme do chladna na 24 hodin.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den je osmažíme po obou stranách na oleji, vyndáme je a dáme osmažit cibule, které nakrájíme na proužky a vrátíme maso zpět do hrnce, přilijeme vývar (vodu) a dusíme až je maso měkké, občas přiléváme vývar.

  3. Ke konci dušení přidáme 1 lžičku zázvoru, do vody rozkvrdláme mouku a nalijeme do šťávy, je-li třeba dosolíme a necháme přejít chvíli varem, dokud šťáva nezhoustne.

Poznámka od kuchařky

V naší domácnosti je tento pokrm jedním z lahůdek, který nám bezkonkurenčně chutná dá se říct nejvíc! Příkrm se hodí jakýkoliv, se vším je to moc dobrý.

Zdroj mám z exkluzivního hotelu a je to hodně dávno.