Roštěnky mojí maminky

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 plátků roštěné nebo zadního hovězího masa
4 plátky domácího uzeného boku
3 větší cibule
plnotučná hořčice
sůl
pepř
sádlo nebo olej
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a rozklepeme paličkou.

  2. 4 plátky z uvedeného množství masa potřeme plnotučnou hořčicí a na každý položíme plátek uzeného boku.

  3. Přiklopíme zbylými plátky masa a okraje spíchneme párátky.

  4. Cibuli nakrájíme na proužky a na tuku ji osmažíme do hněda.

  5. Vložíme maso a z obou stran je opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  6. Omáčku zredukujeme, aby vznilka jenom hustá šťáva. Pro lepší chuť můžeme do šťávy přidat trochu hořčice.

Poznámka od kuchařky

Příloha – bramborový knedlík, dušená rýže