
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 plátků roštěné nebo zadního hovězího masa
- 4 plátky domácího uzeného boku
- 3 větší cibule
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- sádlo nebo olej
- párátka
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme a rozklepeme paličkou.
-
4 plátky z uvedeného množství masa potřeme plnotučnou hořčicí a na každý položíme plátek uzeného boku.
-
Přiklopíme zbylými plátky masa a okraje spíchneme párátky.
-
Cibuli nakrájíme na proužky a na tuku ji osmažíme do hněda.
-
Vložíme maso a z obou stran je opečeme. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
Omáčku zredukujeme, aby vznilka jenom hustá šťáva. Pro lepší chuť můžeme do šťávy přidat trochu hořčice.
Poznámka od kuchařky
Příloha – bramborový knedlík, dušená rýže
Kuchařka: dzungila