Rostenky Esterhazy

70
- reklama -

Suroviny
2 porcie

300 g hovězí roštěnky
150 g mrkve (cca 2 ks)
1/2 celerové bulvy
1 cibula
1 PL oleje
máslo
nové koření
1 bobkový list
120 g zakysané smetany
100 ml bílé víno
lžíce koňaku
hladká mouka na obalení (+ lzicka mouky do jogurtu)
sůl
pálivá mletá paprika
mleté koření

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto.

  2. Panvicu ak treba tak ocistim od vypekov, pridam dalsie maslo, na rozohriate vlozim na kocky nakrajanu cibulu, poprazim pridam zeleninu, bobkovy list, korenie, vlozim naspat rostenky a podlejem vyvarom. Dusime do makka. Ked su rostenky makke, rostenky vyberiem.

  3. Vlejem vino, kvapku konaku a necham stavu dobre prevriet. Omacku premixujem tak aby nebola uplne hladka. Pridam 4 lyzice kyslej smotany a dochutim citronovou stavou.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3564