
- reklama -
Suroviny
2 porcie
- 300 g hovězí roštěnky
- 150 g mrkve (cca 2 ks)
- 1/2 celerové bulvy
- 1 cibula
- 1 PL oleje
- máslo
- nové koření
- 1 bobkový list
- 120 g zakysané smetany
- 100 ml bílé víno
- lžíce koňaku
- hladká mouka na obalení (+ lzicka mouky do jogurtu)
- sůl
- pálivá mletá paprika
- mleté koření
Postup přípravy receptu
-
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto.
-
Panvicu ak treba tak ocistim od vypekov, pridam dalsie maslo, na rozohriate vlozim na kocky nakrajanu cibulu, poprazim pridam zeleninu, bobkovy list, korenie, vlozim naspat rostenky a podlejem vyvarom. Dusime do makka. Ked su rostenky makke, rostenky vyberiem.
-
Vlejem vino, kvapku konaku a necham stavu dobre prevriet. Omacku premixujem tak aby nebola uplne hladka. Pridam 4 lyzice kyslej smotany a dochutim citronovou stavou.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna