
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g hovězí roštěné
- 100 g sterilovaných žampionů
- 3 větší sterilované okurky
- 215 g smetany
- sůl
- pepř
- chilli
- hladká mouka
- vývar(masox)
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříne a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným masoxem. Dusíme přikryté dokud maso nezměkne.
-
Pak přidáme na nudličky nakrájené okurky a plátky žampionů. Ochutnáme a případně dochutíme.
-
Necháme už jen prohřát a nalijeme smetanu s trochou rozmíchané hl. mouky na zahuštění. Provaříme a podáváme-nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Kdo pospíchá, může dělat i v papiňáku.
Kuchař: Dooga